Instructie

Wat zijn de mogelijkheden?

VIT gecertificeerd trainer/instructeur* Noortje geeft individueel les en in cursusvorm. Individuele lessen worden thuis op onze locatie in Eesergroen gegeven. We hebben de beschikking over een goede 20x40 buitenbak en er zijn ook goede mogelijkheden om buiten aan de slag te gaan.

 

Kom je van ver? Het is mogelijk om in overleg twee keer op dezelfde dag les te volgen of op twee achtereenvolgende dagen. Overnachten kan bijvoorbeeld bij Lucy's Inn in Eesergroen.

 

 

Instructie kan ook middels dagcursussen of dagdeel-cursussen georganiseerd worden op een locatie die daarvoor geschikt is. In 2019 worden er op vijf verschillende locaties lesdagen en cursussen georganiseerd:

 

- Bergen (Noord-Holland). Locatie: Smáhestar (Sandra Dekker)

- Weesp (Noord - Holland). Locatie: Stoeterij frá Skoti

- Doorn (Utrecht). Locatie: Fam. Merkens 

- Bergambacht (Zuid-Holland). Locatie: Pensionstal Berkie's Place

- Haule (Friesland). Locatie: Kyn∂arasta∂ir (Brigitte Stoker Huitema)

 

Wil je graag info over de kosten en opzet of deelnemen aan één of meerdere van deze cursusdagen? Neem dan contact met mij op.

 

In de toekomst zullen er ook dag- en weekendcursussen gehouden worden in Eesergroen. Op dit moment zijn we ons terrein hiervoor gereed aan het maken. 

 

Visie van Noor

"Mijn instructie richt zich op alle aspecten van het rijden van IJslandse paarden. Hierbij vind ik het belangrijk reëele doelen na te streven. Het wordt dan duidelijk welke groeimogelijkheden er zijn voor ruiter en paard. De achtergrond van het IJslandse paard speelt ook een belangrijke rol: Het doel waarvoor het IJslandse paard van oorsprong gefokt is, heeft nog steeds invloed op zijn gedrag. Zo wil een IJslander bijvoorbeeld graag lopen en hard werken, maar moet hij daarvoor wel ruimte (ook letterlijk) krijgen. Wanneer ruiter en paard leren van elkaar en gaan samenwerken door elkaar te begrijpen, van recreatie- tot wedstrijdniveau, is mijn missie geslaagd."

 

*Wat is de VIT?

VIT-leden zijn erkende instructeurs/trainers die zijn opgeleid om IJslandse paarden te trainen en les te geven aan IJslanderruiters. Het stamboek NSIJP heeft hiervoor samen met de KNHS een opleidingstraject opgezet. Deze trainers/instructeurs zijn erkend door het NSIJP en wereldwijd als trainer/instructeur erkend door de FEIF (wereldbond van IJslandse paarden).

 

VIT trainer zijn betekent voor mij dat ik structureel werk aan mijn kennis middels bijscholing en dat ik op een veilige, betrouwbare manier werk. Mede door mijn lidmaatschap van de VIT ben ik goed verzekerd, in het bezit van BHV en help ik samen met mijn collega’s aan de verspreiding van de kennis over, en de passie voor het IJslandse paard. Voor meer informatie over de VIT kun je op deze website terecht.