Instructie

Les op (je) maat

Wanneer de communicatie tussen jou en je paard vloeiend verloopt, kan je alles met je paard. Soms gaat het helaas niet zoals je zou willen. Je loopt misschien steeds tegen dezelfde dingen aan, je begrijpt niet altijd waarom je paard bepaalde dingen doet, maar je wilt wel graag verder komen met je paard (en misschien ook wel die wedstrijdbaan in!). Samen met jou kijk ik waar jij behoefte aan hebt. Is dit ontspannen in het bos rijden of wil je op een wedstrijd eruit halen wat er in je paard zit? Ik kan je hier bij helpen. Inmiddels heb ik meer dan 100 ruiters met hun IJslandse paarden begeleid en vind ik het lesgeven aan ruiters het leukste dat er is!

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Ik ben VIT gecertificeerd trainer/instructeur Wedstrijdsport (Trainer B)* en geef individueel les en in cursusvorm. Je kan bij mij aan huis komen, daar beschik ik over een goede 20-40 rijbak. Binnen een straal van 30 minuten reistijd vanaf Eesergroen is het ook mogelijk dat ik bij jou op locatie kom. Zijn er meerdere ruiters in dezelfde regio? Dan kom ik ook bij een langere reistijd en combineer ik de verschillende lessen op een handige route.  

 

Instructie kan ook middels dagcursussen of dagdeel-cursussen georganiseerd worden op een locatie die daarvoor geschikt is. Heb je meerdere enthousiaste IJslanderruiters verzameld en wil je graag een lesdag organiseren? Neem even contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden!

 

 

ONLINE LES:  Ook kan ik je helpen met een online les! Je stuurt mij een filmpje van ongeveer 10 minuten waarin jij duidelijk laat zien waaraan je wilt werken met je paard. We plannen dan een Skype/Zoom afspraak, waarin we ruim de tijd nemen om al jouw vragen te beantwoorden. We maken aan de hand daarvan een duidelijk plan met concrete oefeningen, waarmee jij vervolgens zelf aan de slag kan. 

 

 

Wil je graag info over de kosten en opzet? Neem dan contact met mij op.

 

 

Visie van Noor

"Mijn instructie richt zich op alle aspecten van het rijden van IJslandse paarden. Hierbij vind ik het belangrijk reëele doelen na te streven. Het wordt dan duidelijk welke groeimogelijkheden er zijn voor ruiter en paard. De achtergrond van het IJslandse paard speelt ook een belangrijke rol: Het doel waarvoor het IJslandse paard van oorsprong gefokt is, heeft nog steeds invloed op zijn gedrag. Zo wil een IJslander bijvoorbeeld graag lopen en hard werken, maar moet hij daarvoor wel ruimte (ook letterlijk) krijgen. Wanneer ruiter en paard leren van elkaar en gaan samenwerken door elkaar te begrijpen, van recreatie- tot wedstrijdniveau, is mijn missie geslaagd."

 

*Wat is de VIT?

VIT-leden zijn erkende instructeurs/trainers die zijn opgeleid om IJslandse paarden te trainen en les te geven aan IJslanderruiters. Het stamboek NSIJP heeft hiervoor samen met de KNHS een opleidingstraject opgezet. Deze trainers/instructeurs zijn erkend door het NSIJP en wereldwijd als trainer/instructeur erkend door de FEIF (wereldbond van IJslandse paarden).

 

VIT trainer zijn betekent voor mij dat ik structureel werk aan mijn kennis middels bijscholing en dat ik op een veilige, betrouwbare manier werk. Mede door mijn lidmaatschap van de VIT ben ik goed verzekerd, in het bezit van BHV en help ik samen met mijn collega’s aan de verspreiding van de kennis over, en de passie voor het IJslandse paard. Voor meer informatie over de VIT kun je op deze website terecht.