Instructie

Visie van Noor

"Mijn instructie richt zich op alle aspecten van het rijden van IJslandse paarden. Hierbij vind ik het belangrijk reëele doelen na te streven. Het wordt dan duidelijk welke groeimogelijkheden er zijn voor ruiter en paard. De achtergrond van het IJslandse paard speelt ook een belangrijke rol: Het doel waarvoor het IJslandse paard van oorsprong gefokt is, heeft nog steeds invloed op zijn gedrag. Zo wil een IJslander bijvoorbeeld graag lopen en hard werken, maar moet hij daarvoor wel ruimte (ook letterlijk) krijgen. Wanneer ruiter en paard leren van elkaar en gaan samenwerken door elkaar te begrijpen, van recreatie- tot wedstrijdniveau, is mijn missie geslaagd."

 

Wat zijn de mogelijkheden?

VIT gecertificeerd trainer/instructeur* Noortje geeft individueel les en cursussen. Individuele lessen kunnen aan huis of op locatie gegeven worden. Instructie kan ook middels dagcursussen of dagdeel-cursussen georganiseerd worden op een locatie die daarvoor geschikt is. Voor een dagcursus zijn ten minste 8 deelnemers nodig. Voor een dagdeelcursus zijn tenminste 4 deelnemers nodig. Het voordeel van georganiseerde cursusdagen is dat de (reis)kosten gedeeld kunnen worden onder de deelnemers. Neem voor vragen of het maken van een afspraak gerust contact op.

 

*Wat is de VIT?

VIT-leden zijn erkende instructeurs/trainers die zijn opgeleid om IJslandse paarden te trainen en les te geven aan IJslanderruiters. Het stamboek NSIJP heeft hiervoor samen met de KNHS een opleidingstraject opgezet. Deze trainers/instructeurs zijn erkend door het NSIJP en wereldwijd als trainer/instructeur erkend door de FEIF (wereldbond van IJslandse paarden).

 

VIT trainer zijn betekent voor mij dat ik structureel werk aan mijn kennis middels bijscholing en dat ik op een veilige, betrouwbare manier werk. Mede door mijn lidmaatschap van de VIT ben ik goed verzekerd, in het bezit van BHV en help ik samen met mijn collega’s aan de verspreiding van de kennis over, en de passie voor het IJslandse paard. Voor meer informatie over de VIT kun je op deze website terecht.