Training

Wat zijn de mogelijkheden?

Één worden met je paard, dat is iets waar we allemaal naar verlangen. Dat je er maar aan hoeft te denken wat je wilt en je paard doet het. Soms gaat dit niet zoals je hoopt. Je loopt er tegenaan dat je paard onder je vandaan loopt of juist staakt tijdens het rijden. Je vindt het lastig om het paard in een goede aanleuning te krijgen of het lukt je paard niet omdat hij niet in balans is of stijf. Sommige paarden moeten nog leren tölten of klaargemaakt worden voor de keuring. 


Hoe fijn is het dat je hier hulp bij krijgt. Je paard wordt getraind op een manier die fijn is voor hem/haar en past bij zijn niveau en conditie. Een paard terug krijgen die los in zijn lijf is, vloeiend voortbeweegt met een rem en een gaspedaal of een paard wat
mentaal en fysiek sterker is geworden om in de sport te kunnen groeien of klaar is voor de keuring. Graag betrek ik je bij het trainingsproces, zodat we tot een goede samenwerking kunnen komen. Daarom train ik je paard bij jouw op locatie. Zodat jij je paard niet hoeft te verhuizen en je écht betrokken bent bij de trainingen. Geen lange afstandsrelatie, waarbij je soms maar weinig mee krijgt van wat er echt met je paard gebeurt in de tussentijd. Het is een samenwerking tussen jou, je paard en mij waarbij ik ook jou coach op wat je in de tijd, tussen mijn trainingen in, kan doen met je paard. 

 

We starten altijd met het maken van goede beginafspraken over het doel en de verwachtingen van het traject. hoeveel keer per week ik bij jou kom en wat onze gezamenlijke doen zijn. Op basis daarvan bepalen we het plan en de duur van de training. Enkele mogelijkheden voor trajecten;

 

-      Inrijden van een jong paard

-      (Verder) opleiden van een paard

-      Voorbereiding voor een keuring of wedstrijd

-      Uitbrengen van een paard op een keuring of wedstrijd

 

Om een continuïteit in de trainingen te garanderen, kunnen de trainingen binnen een straal van 30 minuten reizen vanaf Eesergroen plaatsvinden. Heb je meerdere paarden die je graag samen met mij wil trainen, dan is een langere reisafstand bespreekbaar. 

Verzorging

 

 

Tijdens de trainingsperiode kan ik je adviseren om waar het nodig is een extra deskundige in te schakelen. Hierbij kan je denken aan een hoefsmid die gespecialiseerd is in de extra gangen van een IJslander, een osteopaat of een tandarts. Ik heb goede contacten met een aantal zeer deskundige mensen, zodat ik je kan doorverwijzen naar de juiste persoon.

 

Neem voor vragen of het maken van een afspraak gerust contact op.

 

 

 

Visie van Noor

"Bij het trainen van een paard staat voor mij het paard centraal, ik werk geen standaard programma af. Ik vind het belangrijk om het gebruiksdoel in gedachten te houden als ik een plan maak. Zo is de training van een wedstrijdpaard anders dan die van een recreatiepaard omdat van deze paarden iets anders verwacht wordt. Er zijn ook aspecten die ik belangrijk vind bij elk paard wat ik train. Zo besteed ik bijvoorbeeld altijd aandacht aan een correct gebruik van het lichaam en goede reacties op de hulpen.

 

Het trainen van een paard brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ik heb daarom veel oog voor het welzijn van het paard en kijk breder dan enkel het trainingsdoel en niet alleen vanuit het zadel. Het paard als geheel staat centraal en daarin neem ik aspecten als anatomie, fysiologie en natuurlijk gedrag van het paard mee. Door de jaren heb ik veel ervaring en goede connecties opgedaan met specialisten die een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en de bewegingsmogelijkheden van het paard. Denk hierbij aan een osteopaat, een paardentandarts, een hoefsmid en een zadelpasser. Die specialismes kunnen in overleg betrokken worden om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

 

Tenslotte, en wellicht wel het belangrijkste voor mij als trainer/instructeur; aan het einde van het traject is het voor mij niet alleen een doel om een beter getraind paard af te leveren, maar moeten ruiter en paard vooral samen echt goed verder kunnen."